Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki wielkanocne (i nie tylko)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
mleko 3,2% szklanka
jaja 2
szczypta soli
olej 0,5 szklanki
esencja waniliowa 1 łyżka
proszek do pieczenia łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
papilotki na muffiny i forma

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki wielkanocne (i nie tylko)

Do jednego naczynia wsypać wszystkie suche składniki i wymieszać, do drugiego naczynia wlać wszystkie mokre tj. olej, jaja, mleko, esencję i wymieszać.Połączyć suche składniki z mokrymi, krótko je wymieszać i nie przejmować się grudkami - grudki mają pozostać :) Ciasto przelać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec przez 20 minut w 180 stopniach. Babeczki ładnie wyrastają, są naprawdę pyszne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak