Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować). Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.
Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
Pieczemy je na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni.
Gotowe można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    chyba najlepsze ciasto w okresie letnim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    chyba najlepsze ciasto w okresie letnim

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !