Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jabłkowo- mietowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
brązowy cukier 2 łyżki
mięta świeża 1,1/2 łyżeczki posiekanej
sok jabłkowy 1/4 szklanki
jabłka bez gniazd nasiennych

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jabłkowo- mietowy

Rozgrzać masło w rondlu. Dodać cukier, podgrzewać do uzyskania karmelu. Dodać jabłka, mięte i sok. Gotować na małym ogniu 5-6 minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak