Sposób przygotowania

250 ml wody zagotowac z masłem i sola. Przesianą mąkę dodac do gorącej wody i na średnim ogniu mieszając tak długo az masa będzie gladka i zacznie odrywac sie od scianek. lekko przestudzić. Wbic po jednym jajku ciagle mieszajac mikserem na wolnych obrotach. Piekanik rozgrzac do 180st. Blache wylozyc papierem do pieczenia. Ciasto przełozyc do szprycy z otworem najwiekszej gwiazdki i wyciskac małe porcje na papier. Piec ok 20 minut do zrumienienia. Odstawic do ostygnięcia. 300ml śmietany ubic na sztywno, dodac 2 łyzki przesianego cukru pudru. Smietane przełozyc do szprycy i napełnic ptysiowe kulki. Odstawic do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo bym chciala, zeby wychodzily mi takie cudne ptyski z mojego piekarnika :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    coś co uwielbiają moje dzieci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !