Sposób przygotowania

Mięso umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, przekroić na ćwiartki. Z każdego kawałka usunąć pestki, po czym miąższ pokroić w kostkę - usuwając przy tym szypułki.
Rozgrzać w rondlu 2 łyżki oliwy i podsmażyć na niej pieczarki na rumiano. Wyjąć i odłożyć. Do rondla wlać resztę oliwy i na rozgrzaną wrzucić mięso. podsmażyć, aż zrumieni się ze wszystkich stron - mieszając. Dodać cebulę i czosnek, smażyć jeszcze chwilę, aż cebula zmięknie. W razie potrzeby wlać odrobinę oliwy. Całość doprawić solą i pieprzem, po czym oprószyć mąką. Jeszcze chwilę zostawić na ogniu - mieszając i wlać wino i bulion. Dodać liść laurowy i tymianek do smaku. Zagotować na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i dusić ok. 60 minut.
Po tym czasie dodać do całości pieczarki i pomidory. Gdyby sos był rzadki zostawić bez przykrycia - w innym przypadku dusić pod przykryciem - na jeszcze 10 minut na małym ogniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    jak zwykle inspirujące :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda po prostu genialnie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !