Sposób przygotowania

Do soku z cytryn dodać 2 łyżki oliwy, paprykę, sól i pieprz, wszystko razem wymieszać. Udka kurczaka włożyć do marynaty, odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Czerwoną cebulę obrać, pokroić na drobno, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać do naczynia z kurczakiem. Do kurczaka dolać resztę oliwy, na około obłożyć mięso pokrojonymi w ósemki limonkami a wszystko posypać solą i pieprzem. Piec ok. godzinę czasu. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe połączenie smaków
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    aż ciekawe jak smakują takie udka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    sprobujemy w niedziele na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Super połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam udka pod każdą postacią
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    brzmi smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    brzmi smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naprawdę świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajny pomysł na kurczaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !