Sposób przygotowania

Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na połówki. Do żaroodpornego naczynia wsypać pokrojone truskawki. Sucharki drobno pokruszyć,np. za pomocą tłuczka i posypać nimi truskawki (sucharki można zastąpić herbatnikami). Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z około 3 łyżkami cukur pudru i cukrem waniliowym, następnie dodać do tego żółka i przesianą mąkę. Wszystko ze sobą połączyć delikatnie mieszająć. Przygotowaną masę wylać na truskawki. Piec około 25-30 minut w 180 C (aż do momentu, gdy zapiekanka będzie miała złotawykolor). Po upieczeniu posypać odrobiną cukru pudru. Najlepiej smakuje gdy jest gorąca.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !