Sposób przygotowania

W rondelku rozpuszczamy całą kostkę margaryny i zostawiamy do ostudzenia. W międzyczasie wyrabiamy ciasto przez połączenie wszystkich składników – mąka, drożdże, jajka, cukier, mleko, sól i wystudzona roztopiona margaryna. Zagniatamy ciasto do momentu uzyskania pożądanego efektu (w międzyczasie podsypujemy je mąką jeśli będzie zbyt rzadkie), potem wyrobione zostawiamy na 2 godziny w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowujemy ser – kostki sera ucieramy razem z cukrem, jajkiem, białym serkiem naturalnym – dodajemy aromatu i wsypujemy opakowanie budyniu. Wszystko razem mieszamy mikserem aż do uzyskania jednolitej masy. Kiedy ciasto nam już wyrośnie formujemy z niego małe kuleczki i rozpłaszczamy – nakładamy pokrojone i odsączone brzoskwinie i smarujemy wierzch masą serową. Układamy na wcześniej natłuszczonej blasze i pieczemy w temp. 160 stopni aż ładnie wyrosną a skórka się zarumieni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !