Sposób przygotowania

wszystkie warzywa obieramy i myjemy, zarowno ziemniaki jak i marchewki kroimy w talarki, cebule w grube piórka i kapuste dość grubo szatkujemy. Naczynie żarodporne smarujemy masłem, na to ukladamy warstwe ziemniaków-marchewki-cebuli-przyprawy-kapusta-jarzynka-ziemniaki-marchewka itd.. w polowie ukladamy ok 2 lyzki masla i na sam wierch ukladamy warstwe kapusty i na to znowu troszke masła. Przykrywamy i pieczemy w temp 170* ok 1 godziny lub dłuzej wrazie potrzeby. w trakcie duszenia można przemieszac. Takie warzywa podajemy do dowolnego miesa. Danie 2w1 - ziemniaki i surówka.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczny i szybki dodatek do obiadu:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !