Sposób przygotowania

• 6 jabłek (pokroić w kostkę) – antonówka lub szara reneta
• 1 szklanka cukru
• 1szklanka bakalii

Wymieszać i odstawić na 1 godzinę do lodówki

Dodać:
• 3 jaja
• 2 szklanki mąki wymieszanej z 1 łyżeczką sody
• 1 łyżeczką proszku do pieczenia

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie drewnianą łyżką
Wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 40 min

Ser:
• 40dag sera
• 1-2 jajka (żółtka+ piana)
• ½ kostki masła lub margaryny
• Cukru do smaku (ok. ½ szklanki)
• Cukier waniliowy
• 1 łyżka budyniu
• Zapach cytrynowy lub trochę soku z cytryny
• Rodzynki

ubić masło z jajkami cukrem itp, nałożyć na biszkopt i piec razem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !