Sposób przygotowania

Najpierw migdały sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i posiekać . , a daktyle kroimy w cieniutkie paseczki , z białek i cukru ubijamy pianę , i dodajemy te daktyle i migdały , mieszamy . Foremkę wykładamy pergaminem a potem tymi waflami , na wafle nakładamy masę białkowa i to musimy rozsmarować . Mazurek pieczemy w piekarniku w 150 st do wysuszenia a potem musimy go ostudzić . Następnie tylko polewamy polewa i dekorujemy migdałami i morelami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    mmmm ale pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ale pycha,zjadłabym kawałek
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda świetnie, koniecznie trzeba taki upiec na Święta Wielkanocne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !