Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajka, aromat, śmietanę, mąkę wymieszaną z amoniakiem. Wyrobić ciasto, odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować, wycinać ciasteczka. Kłaść jedną stroną na cukier kryształ, lekko docisnąć, układać na przygotowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec w temp 180 stopni na jasno zloty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam je
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !