Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy bulion, dodajemy kukurydzę i curry i wstawiamy garnek na średni ogień. Gdy tylko bulion się zagotuje, dodajemy mąkę kukurydzianą i cały czas mieszamy rózgą, aż płyn zgęstnieje. Następnie siekamy drobno cebulę, kurczaka kroimy w niezbyt długie paski i dodajemy oba składniki do zupy. Jak kurczak już będzie gotowy, wyłączamy płomień pod garnkiem i powoli wlewamy ubite jajko do zupy, cały czas mieszając ją rózgą (jajko powinno się ściąć w postaci cienkich, długich nitek). Całość podajemy udekorowane posiekanym szczypiorkiem i z dodatkiem sosu sojowego.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !