Sposób przygotowania

Szafran zalać odrobiną ciepłej wody w filiżance. Krewetki rozmrozić pod strumieniem zimnej wody, na sicie. Usunąć ogonki. Na patelni rozgrzać 40 g masła, zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulkę. Dodać suchy ryż, wymieszać, wlać wino, mieszając cały czas. Stopniowo dodawać po filiżance gorącego bulionu i cały czas mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia płyn - czynność powtarzać aż do momentu, w którym ryż będzie miękki. Dodać szafran wraz z odrobiną wody. Doprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć krewetki przez ok 3 minuty, pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Podawać gorące, posypane świeżą natką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !