Sposób przygotowania

Suszone grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki, ugotowane i drobno posiekane suszone grzyby. Wszystko razem smażyć aż do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z mąki, jajka i 1 szklanki ciepłej wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, pokroić w kwadraty. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczką farsz, złożyć po przekątnej i zlepiać uszka. Ugotować w osolonej wodzie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    bardzo smaczny przepis :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    moja rodzina pochłonie każdą ilość :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapachniało Świętami. Już nie mogę się doczekać tych uszek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    po prostu pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !