Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek mascarpone de lux

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 1\\2 l
cukier puder 8 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 1 łyżka
serek mascarpone 1\2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Serek mascarpone de lux

Schłodzoną śmietanę ubić z połową cukru,odłożyć około 3/4 szklanki do dekoracji . Żelatynę rozpuścić w wodzie . Ser utrzeć z resztą cukru ,dodać żelatynę i delikatnie połączyć z bitą śmietaną .Krem rozłożyć do pucharków ,udekorować kleksem z bitej śmietany i dodatkowo można ozdobić owocami. Schłodzić w lodówce ,minimum 2 godz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak