Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto - biszkopt.

Masa bananowa:

Banany utrzeć z margaryną i cukrem pudrem. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szkl. wody i letnią połączyć z masą bananową. Masę tą kładziemy na ostudzony biszkopt.
śnieżki ubić i dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody (galaretka mysi być zimna). Śnieżki kładziemy na masę. Całość wkładamy do lodówki na około 45 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Allice

    Wiele dobrego juz słyszałam o bananowcu ale jeszcze nigdy go nie jadłam, czyba czas zrobic samemu :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ostatnio byłam na przyjęciu i jadłam takie ciasto teraz poszukuje przepisu i wszystko próbuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    bardzo smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Lubię to ciasto, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gośka

    brzmi super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę go koniecznie wypróbować - z dwóch powodów: moje dziecko uwielbia banany, a ja ciasta bez pieczenia :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    wypróbuję na pewno i podzielę się opinią:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !