Sposób przygotowania

Ciasto biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek i białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy 1 szklankę cukru i ubijamy. Nastepnie dodajemy żółtka. Kolejno dodajemy mąkę , proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy.

Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Pieczemy ok 30 min w 160 stopniach. Po ostudzeniu kroimy wzdluz na dwie części.

Masa: Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym.Gdy nam ostygnie dodajemy margarynę i ucieramy na puszystą masę.

Taką masą kłądziemy między dwa biszkopty. Ciasto polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    mniami!!! chyba muszę zacząć piec ciasta : D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !