Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszzcamy z cukrem i letnim mlekiem, po czym odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 20 min dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto (bez masy makowej i bakalii). Bakalie mieszamy z masą makową. Ciasto dzielimy na 2 czesci, walkujemy prostokaty. Na kazdy prostokąt kładziemy mase makowa z bakaliami. Po czy kazdy kawalek ciasta zwijamy. Kazde ciasto smarujemy zoltkiem. Zawijamy w pergamin i pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    taki bym sobie zjadła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    uwielbiam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo na święta przepis się przyda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !