Sposób przygotowania

Jeżeli ktoś lubi gorzkie czekolady , kakao to będzie dla niego rarytas :)

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy razem z cukrem pudrem następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Następnie na wysmarowaną blaszkę prostokątna i wyłożoną papierem wylewamy ciasto i rozprowadzamy równomiernie .
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200sto. na 17min.
Następnie wyjmujemy z formy , ostrożnie przekładamy i ściągamy papier.
Jeszcze gorący placek zawijamy w ściereczkę w rulonik i zostawiamy do przestygnięcia.

W tym czasie robimy budyń , wszystko tak jak na opakowaniu.
Dodajemy tylko cukier i masło.

Następnie prawie wystudzone ciasto rozwijamy i nakładamy krem w tym wypadku budyń i zwijamy znów w ściereczkę.
Odkładamy do lodówki na dobre 2h , wyjmujemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej gorzką czekoladę 80%.
Polewamy i gotowe :)
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    miam mniam mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !