Sposób przygotowania

Szpinak umyć osuszyc, odciac ogonki, posiekac. Na rozgrzane masło dac szpinak i czosnek, smazyc chwile, zdjac z patelni. Oddzielić zółtka od białek. Z białek ubic pianę dodajac szczypte soli. Żóltko wymieszac z mlekiem, mąką, szczypta pieprzu, połaczyc z piana i wymieszac. Na patelni rozgrzac ponownie łyżeczke masła, dac szpinak, zalac masa
i posypac serem. Smazyc ok 5 minut na małym ogniu pod przyryciem. Nastepnie odwrócic i smazyc 3 minuty. Gotowy pokroic w trojkąty. Pyszna lekka kolacja
i taka prosta w wykonaniu

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wyglądają przesmacznie! :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super, bo ze szpinakiem
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ja też bardzo lubię szpinak - podoba mi się ten pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !