Sposób przygotowania

Wykonanie
Przygotować ciasto: mąkę wysiekać z margaryną, dodać żółtka , śmietanę ,sól i ocet.Wyrobić.Zarobione ciasto rozwałkować na cienki placek , pokroić w paski i nawijać na foremki do rurek.Ułożyć na blaszce i piec ok.10-15 min na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.( Mi z tego ciasta wychodzi ok 50 szt rurek).

Przygotować masę budyniową: cukier puder utrzeć z margaryną, dodać żółtka i cukier waniliowy.Budyń ugotować na mleku a gdy wystygnie, dodać do masy i ucierać na jednolity krem.(masę dodawać stopniowo w małych ilościach i musi być zimna bo inaczej się zetnie) Gotowym nadzieniem wypełniać środki rurek. (Ja napełniam woreczkiem, nakładam masę i robię mała dziurkę na rogu i wyciskam). Na końcu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !