Sposób przygotowania

Fasolę dzień wcześniej namaczamy i zostawiamy na całą noc w wodzie.Na drugi dzień gotujemy do miękkości.Pół godziny przed końcem gotowania dodajemy dwa obrane przekrojone na pół ziemniaki.W tym czasie szatkujemy kapustę.Podlewamy wodą i gotujemy.Gdy groch i ziemniaki są już miękkie,odcedzamy(trochę wody można zostawić w kubeczku,bo jeżeli okaże się,że potrawa jest zbyt gęsta,to można dolać trochę płynu).Miękką kapustę też odcedzamy.Tłuczkiem gnieciemy groch potem kapustę.W międzyczasie boczek,kiełbasę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni.Teraz wszystko łączymy w dużym garnku.Doprawiamy solą,pieprzem i majerankiem.Tak przygotowana kapusta z grochem jest łagodniejsza i delikatniejsza w smaku niż wykonana tradycyjnie z kapusty kiszonej.Polecam...warto spróbować:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !