Sposób przygotowania

Bierzemy 4 sztuki papryki ulubionego koloru (oprócz zielonej - może być lekko gorzkawa). Odcinamy od strony bez gałązki na wysokość 2 centymetrów , oczyszczamy w środku z nasion. Obsmażamy na patelni z każdej strony lekko ok. 4 minut. Potem wbijamy jajko do każdej z papryk, oprószamy sola i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i do piekarnika (dowolna temperatura) – jajko ma się ściąć jak na miękko. Śniadanie pożywne dla 4osób.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    właśnie czegoś takiego szukałam :) pozwolę sobie dodać zdjęcie! Było pyszne ! Zrobiłam w zielonej papryce i nie było gorzkie na szczęście !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !