Sposób przygotowania

* Jaja myjemy i oddzielamy białka od żółtek.
* Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy do nich po jednym żółtku i stopniowo wsypujemy cukier, cały czas ubijając.
* Osobno rozpuszczamy czekoladę w garnku, na małym ogniu z 1 łyżeczką masła.
* Do masy białkowej dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, po czym wszystko delikatnie mieszamy.
* Na końcu wlewamy rozpuszczoną, schłodzoną czekoladę i łączymy wszystkie składniki.
* Gdy masa będzie już gotowa wlewamy ją do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blachy.
* Biszkopt pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !