Sposób przygotowania

# Ciasto ; z wody ,soli i kostki margaryny gotujemy bazę do ciasta .Dodajemy mąkę i szybko mieszamy by nie było grudek.
# Dodajemy jajka i proszek do pieczenia .Nadal mieszamy .
# Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha i układamy na blaszce posmarowanej masłem i posypanej mąką .Pieczemy 25 minut .
#
# Na farsz ; cebulę przesmażamy na oleju ,dodajemy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki .
# Doprawiamy solą i pieprzem . Gotowe przestudzone ptyśki przekrawamy na pół i napełniamy wystudzonym farszem.
# Ser ścieramy na tarce.
# Posypujemy po farszu .Nakrywamy ptyski wierzchnią połówką

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Warto spróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Oj-takich ptyśków jeszcze nie jadłam.Super pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawe po lączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !