Sposób przygotowania

1. Sodę rozpuszczamy w łyżce wody .
2. Mąkę łączymy z miękką margaryną z soda i resztą składników .Dokładnie wyrabiamy by pojawiły się pęcherze powietrza.
3. Odstawiamy na 8 godzin by ciasto dojrzało .
4. Po tym czasie wykładamy je do jednej dużej lub dwóch małych keksówek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* C aż ciasto zacznie odstawać od ścianek blaszki.
5. Po upieczeniu piernik dekorujemy polewa czekoladowa teraz możemy gotową i ozdabiamy płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Miód pitny taki z butelki? podoba mi się ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    lubię z miodem :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wyśmienity piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !