Sposób przygotowania

Grzyby oczyść, zalej mlekiem i odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj je do miękkości. jajka wbij do miseczki. Dodaj śmietanę i roztrzep widelcem. Na dwa osobne talerze wsyp mąkę i tartą bułkę.
Ugotowane kapelusze prawdziwków dokładnie osusz. Posyp solą i pieprzem. Obtocz w mące. Prawdziwki panieruj w rozmąconych jajkach, a następnie w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewaj po łyżce masła. Partiami wkładaj panierowane grzyby. Smaż na złoty kolor z obu stron. Przełóż na półmisek. Obłóż kawałeczkami pozostałego masła i udekoruj listkami natki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !