Sposób przygotowania

1. Z podanych składników zagnieść ciasto jak na kruche
2. Podzielić na 2 części
3. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką
4. połowę ciasta wyłożyć blachę położyć starte jabłka wierz posypać cynamonem i cukrem
5. Przykryć drugą częścią ciasta
6. Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około45 minut na złoty kolor

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Jedno z moich ulubionych ciast.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam jabłecznik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    te babcine ciasta wszystkie takie pyszne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    moja mama taki piekła
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    moja mama taki piekła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Jabłecznik, super sprawa!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    takie ciasta są najlepsze z pokolenia na pokolenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    myślę , że pyszny bo wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dzisiaj spróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !