Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 0,5 tabliczki
cukier waniliowy 1 sztuka
laska cynamonu 1 sztuka
mleko 1 litr
amaretto 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Czekolady rozpuszczamy w garnku, dodajemy cukier i mieszamy. Po rozpuszczeniu dolewamy po mału mleko cały zcas mieszając montewką by się nie ścieła czekolada. Na końcu wrzucamy cynamon i trochę wanilii i gotujemy jeszcze chwilkę. Można dodać bitą śmietanę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 08.08.2011 12:42
uwielbiam taką czekoladę!
madi356 13.12.2010 23:14
idealna na zimowe dni:)
pioge7 03.12.2010 10:39
super
anya_86 10.11.2010 18:40
fajneee:)
rybka 30.10.2010 17:13
dzięki za przepis:)
bogumiła3 14.09.2010 20:28
super
buksiak12 08.09.2010 16:43
smakowitość
buksiak12 08.09.2010 16:43
smakowitość
Dorota71 08.09.2010 16:12
doskonały przepis
Dorota71 08.09.2010 16:12
doskonały przepis
Emilia22 08.09.2010 15:49
bardzo fajny przepis
Emilia22 08.09.2010 15:49
bardzo fajny przepis
Monika190 10.06.2010 17:57
cool :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak