Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka makowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 1 szklanka
jajko 4
mąka 1 szklanka
mak 1 szkalnka
mleko 80 ml
mąka ziemniaczana 1 szklanka
zapach migdałowy
proszek do pieczenia 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: babka makowa

margarynę ucieramy z jajkami, nastepnie dodajemu cukier i dlalej ucieramy, make, proszek do pieczenia, mleko, na koncu mak i zapach migdalowy.

Formę na babkę nasmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto makowe do formy. Pieczemy ok 1 godzinę w piekarniku w nagrzanym do temperatury 175 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.01.2013 09:54
pychota!!!
Mati13 20.09.2011 14:21
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak