Przepis i sposób przygotowania na: Obwarzanki
W garnku zagotować wodę z cukrem (1 łyżeczka cukru na litr wody) i do gotującej się wody włożyć obwarzanki, sparzyć około 2 min. Odsączyć z wody, posypać makiem i piec 15 min w temp 150-160st.
mąka pszenna | 1/2 kg |
woda letnia | 1 szklanka |
jajko | 1 sztuka |
drożdże | 3 dag |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
mak | 1/2 szklanki |
cukier do wody | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: