Sposób przygotowania

Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, jajka oraz sól i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na cztery części każdą część \"rolujemy\" a następnie lekko spłaszczamy dłonią. Kroimy niewielkie kawałki pod skosem. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, po ok 3 min od wypłynięcia nad powierzchnię wody. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kopytka. Następnie dajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę w piórka. Podsmażamy. Gotowe nakładamy na kopytka. Smacznego !!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    smakowite kluseczki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Kalorycznie, ale smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam kopytka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pychota:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Też często robię takie podsmażane kopytka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Milena87

    ale bym je teraz zjadła ze smakiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam odsmażane kopytka;):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smakowite kopytka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !