Sposób przygotowania

Do miski wrzucamy margarynę, cukier, sól, cukier waniliowy i ucieramy kulką, tak aby margaryna lekko wybiła. Kakao rozpuszczamy w gorącej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do margaryny na przemian dodajemy troszkę mąki troszkę kakao nieustanie mieszając, aby cała masa dobrze się wymieszała. Na koniec dodajemy kefir. Pieczemy w temperaturze 180°C po ok 30 minut. Tego przepisu używam do pieczenia 3 ciast, które następnie będą przekładane, także całość masy dzielę na 3 porcję i piekę 3 placki oddzielnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Hm...to już któryś z rzędu przepis z maślanką a ja jeszcze nie nauczyłam się robić takich ciast!
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tutaj akurat dodawałem kefir ale można zamiennie go używać z maślanką.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubię takie ciasta !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a czemu kefir? chodzi o kwaskawy smak, czy on ma inne zadanie?
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie mam pojęcia dlaczego do niektórych ciast dodaje się kefir lub maślankę :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy przepis:)
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    bardzo lubię czekoladowe ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Lubię czekoladowe ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne ciasto, zjadłabym takie z bitą śmietaną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !