Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę dokładnie umyć o oskrobać z wierzchniej skórki, dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w drobne plasterki. Do garnka wrzucić masło, miód, pokrojoną marchewkę i pietruszkę, wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aby warzywa nie przywarły do garnka. Po dojściu warzyw do miękkości należy zalać je rosołem drobiowym i dalej dusić pod przykryciem około 10 minut. Wszystko to należy doprawić solą, pieprzem oraz natką pietruszki, odkryć i odparować nadmiar wody, jeśli takowy jest. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Warto wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !