Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiksować i zagnieść ciasto, które owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Po wyjęciu, formujemy palce - wałeczki (trochę cieńsze niż nasze osobiste, gdyż w piekarniku zwiększą objętość), robimy małe nacięcia w miejscu \"zmarszczek; na koniec wciskamy migdały, przecięte na pół, w miejscu paznokcia. Trzeba dobrze docisnąć gdyż wypadają po upieczeniu.

Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200 stopni. TRZEBA PILNOWAĆ BO SZYBKO SIĘ PRZYPIEKAJĄ.

Aby wyglądały makabryczniej, można po upieczeniu, poprzyklejać migdały na dżem lub marmoladę np. z czarnych porzeczek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Fajne.
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajne, ale można sie przestraszyc ich wyglądem:)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Świetny pomysł!:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    robilam je na hallowen niestety wyrosly za duze i sie posklejaly,wizualnie nic ciekawego,nie to co u ciebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    zatem trzeba cieniej formować paluszki i w odstępach układać ;) na tegoroczny wieczór na pewno będą idealne ;)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    rewelacyjne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona22

    o rety naprawdę jak paluchy wiedzmy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !