Sposób przygotowania

4 filety z piersi kurczaka opłukałam, osuszyłam i okroiłam boki nadając kawałkom mięsa ładny kształt. Lekko rozbiłam je uderzając niezbyt mocno dłonią. Przełożyłam je do miski. Skropiłam ok. 4 łyżkami sosu sojowego,1 łyżeczką soku z cytryny i 3 łyżkami oleju słonecznikowego, oprószyłam odrobiną cukru - ok.1 małej łyżeczki i przyprawami: suszoną miętą, pietruszką, pieprzem cytrynowym, czosnkiem granulowanym, kurkumą i fenkułem - ciężko podać dokładne ilości bo robiłam to na oko - tak przynajmniej po szczypcie każdego na jedną stronę każdego fileta. Odstawiłam mięso pod przykryciem na 2 godziny. Smażyłam na bardzo mocno rozgrzanej patelni teflonowej aż ładnie się zrumieniło z obu stron a następnie zmniejszyłam ogień i przykryłam patelnię - dosmażyło się przez 2-3 minuty pod przykryciem. Podałam z ryżem ugotowanym na sypko ze starta marchewką i kurkumą oraz z warzywami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pyszności,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super smaczne
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł na kurczaka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    super smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajny, polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super.polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !