Sposób przygotowania

Mięso ( najlepiej zrazówki ) wypłukać, pokroić na plastry, delikatnie rozbić, posypać mąką i pieprzem. W rondlu rozgrzać olej z masłem i opiekać mięso na gorącym tłuszczu. Gdy będzie już rumiane, to dołożyć drobno pokrojoną cebulką.
Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie i dolać do mięsa, jak cebulka też będzie już rumiana.
Gotować wszystko razem, aż mięso będzie miękkie.
Można podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pysznie wyglądają!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszności
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Smaczny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    M-A-D-Z-I-A

    Uwielbiam wołowinę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajny pomysł na pyszny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !