Sposób przygotowania

Filety z ryb umyć i obłożyć plastrami cebuli na 2 godziny, następnie mięso przemleć przez maszynkę. Do masy rybnej dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Z masy formować okrągłe pulpeciki, maczając ręce w zimnej wodzie. Na gotujący się bulion warzywny włożyć pulpety i gotować na wolnym ogniu około 10 minut od chwili wypłynięcia na wierzch. Ugotowane, wyjąć z wody i podawać z sosem pomidorowym z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedyś zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !