Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z makaronu i orzechów włoskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ugotowany 1\\2 kg
orzechy włoskie 10 dag
miód 3 lyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronu i orzechów włoskich

Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, układać warstwami ugotowany makaron, posypując go zmielonymi orzechami. Zapiekankę polewamy miodem i posypujemy wiórkami masla (lub polewamy niewielką ilością oliwy). Zapiekamy w piekarniku w temperaturze ok. 160 st. około 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak