Sposób przygotowania

Ogórek umyć, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na 8-emki. Posolić, popieprzyć lub posypać przyprawą do sałatek bądź ulubionymi ziołami.
Ser pleśniowy i kabanos pokroić na 6 części. Nadziać jak koreczki, kończąc oliwką.
Papryczki chili umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona i końcówki z ogonkiem. Wypełnić serem feta i owinąć plastrami boczku (dla zwolenników \"mięska mogą być całe lub przecięte na pół wzdłuż). Upiec w piekarniku aż boczek będzie rumiany i spieczony.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Oczywiście jest wiele sposobów modyfikacji takiego zestawu. Wszystko zależy od fantazji

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    zrobię dziś
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    i nic więcej nie trzeba...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !