Sposób przygotowania

Rozpuścić margarynę i włożyć na patelnię całe mięso. Po 5 minutach smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Całość smażyć przez 10-15 minut. W między czasie ugotować makaron-jak na opakowaniu. Sugerowałabym jak najdrobniejszy makaron. Część sera zetrzeć na tarełku. Naczynie żaroodporne można od dołu można trochę posmarować margaryną, ale to nie jest konieczne. Warstwowo układamy: ser żółty, mięso, makaron, sos-i tak dopóki nam się nie skończą wszystkie składniki. Od góry układamy ser żółty pokrojony w plastry, ale może być również starty. Całość pieczemy w temp. 200 stopni przez 30-35 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    Estragon, pieprz i sól dodajemy do mięsa mielonego podczas smażenia.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam lazanię!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczne danie na kolację

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !