Sposób przygotowania

Rydze dokładnie wyczyścić, opłukać 3 razy pod bieżącą wodą, odgotować w wodzie, większe przekroić na połówki. Przełożyć do słoików i zalać solną zalewą. Szczelnie zamknąć, pasteryzować kilkanaście minut gotując w garnku z wodą do ¾ wysokości słoików. Wyjąć a następnie odwrócić do góry dnem. Doskonale nadają się zimą do sosu. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Uwielbiam rydze, ale w tym roku tylko dwa znalazłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Uwielbiam rydze, ale w tym roku tylko dwa znalazłam :)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie i nawet często daje do obiadu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam grzyby w zalewie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    do góry dnem grzybki również stoją w piwnicy czy tylko po wyjęciu z pasteryzacji tak stawiasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, aż mi ślinka cieknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !