Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dyskoteka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6
masa budyniowa: mleko 1/2 litra
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Biszkopt 1/2 szklnaki
mąka 1/2 szklnaki

Przepis i sposób przygotowania na: dyskoteka

Składniki na biszkopt dokładnie wymieszać i upiec.
Przygotować masę budyniową. Ugotować budyń i ostudzić. W 1 szklance mleka ugotować w drugiej rozpuścić mąkę. Rozkręcić margarynę dodać ostudzony budyń. Dwie czerwone galaretki rozpuścić w ¾ szklanki wody i do gorącego dodać 5 jabłek startych na tartce surowych. Składać: pół biszkopta, masa, ¾ tężejącej galaretki z jabłkami, druga połowa biszkoptu na to resztę masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 13.01.2012 15:11
świetna nazwa
iknbozka 23.10.2011 19:28
fajne
Nina6 26.05.2010 13:47
bardzo ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak