Sposób przygotowania

Ciasto rozwijamy. Wycinamy prostokąty o wymiarach ok. 5x8 cm. Każdy kawałek ciasta posypujemy cukrem pudrem, a następnie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min. w temp. 160\'C. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Gotową masę umieszczamy na ok 30 min w lodówce. Napełniamy szprycę kremem i nakładamy na upieczone kawałki ciasta francuskiego, składając : ciasto francuskie - masa, ciasto francuskie - masa - ciasto francuskie i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda smakowicie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Świetne
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyśmienite ciasto!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyśmienite ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    mniam, mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale apetyczne, a jak szybko można zrobić;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !