Sposób przygotowania

Twaróg po odciśnięciu z nadmiaru wody należy włożyć do miski i utrzeć z białym cukrem, mlekiem oraz olejem. Mąkę pszenną należy wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli, następnie przesiać przez sito do masy twarogowej. Wszystkie składniki należy szybko zagnieść, owinąć filią aluminiową i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Po kilku godzinach rozwałkować je, przełożyć na standardową blachę i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Mniam ... muszę sobie zrobić takie ciacho :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    oryginalny przepis :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    bardzo smaczne ciasto, polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !