Sposób przygotowania

ciasto kruche:Wszystkie składniki połączyć wyrobić ciasto podzielić na dwie części i upiec je.
Cisato biszkoptowe :Oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę na sztywna pod koniec ubijania dodać cukier i po jednym żółtku, wreszcie delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Upiec na żółty kolor
MASA:Mleko zagotować z cukrem i masłem dodać mąkę wymieszaną z mlekiem i ugotować budyń.

Na jedną część ciasta kruchego wylać połowę gorącej masy budyniowej i nakryć biszkoptem. Pozostałą masę budyniową wlać na biszkopt i przykryć drugą częścią kruchego ciasta. Na wierzch polać polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Świetne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !