Sposób przygotowania

likier z surowych białek:
- 2białka
- 1dag mąki ziemniaczanej
- cytryna
- wanilia
nadzienie:
30dag marmolady, smak wg. gustu

Do mąki dodać posiekany tłuszcz, po czym dodać żółtka oraz cukier puder i całość dokładnie zagnieść aby powstałe twarde ciasto i odstawić pod przykryciem na 30min.
W między czasie do białek dodać cukier i ucierać do powstania pulchnej gładkiej masy, wówczas doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Następnie ciasto rozwałkować i wykroić z niego małe krążki, które posmarować lukrem.
Przełożyć ciastka na blachę i wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 10min.
Upieczone ciastka posmarować marmoladą i zlepiać po dwa.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !