Sposób przygotowania

Polędwicę i paprykę pokrój na małe kawałki. Jajka ugotuj, obierz ostrożnie i wystudź, zanim przekroisz je na połówki, oliwki pokrój w plasterki. Bulion podgrzej, wymieszaj z żelatyną, przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem, przestudź.
Składniki ułóż w filiżankach lub małych miseczkach. Najpierw, na dnie, polędwicę, potem kolejno: paprykę, jajka, zioła i oliwki. Składniki zalej galaretą, wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Podawaj z chrzanem, kawałkami cytryny lub z octem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Musi efektownie wyglądać.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nazwa świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !