Sposób przygotowania

Ryż brązowy gotuje się dosyć długo, dlatego proponuję zacząć od wstawienia jego, w między czasie przygotujemy pozostałe składniki.
Mięso pokroić (kosteczka, paseczki), przyprawę zmieszać z 2 łyżkami oleju, wrzucić mięso i wymieszać, zostawić.
Paprykę pokroić w kostki, cebulę w drobną kostkę, lekko poddusić na patelni, dorzucić mięso, podsmażać aż wszystkie składniki będą miękkie.
Ząbki czosnku wycisnąć, dodać jogurt naturalny, dosolić do smaku.
Podawać z ryżem, polać sosem.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Fajny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    chętnie bym schrupała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !